Winkelmekka Leiria

Alle winkels die er toe doen bevinden zich in prachtige artistieke gebouwen, sommige vrij glamoureus en nobel, in het hart van de stad. Er zijn 4 grote winkelstraten in Leiria die zeker in het oog zullen springen in de volgende gebieden: het Rodrigues Lobo-plein, het Sant’Ana-plein, de kasteeldistrict en het rivierdistrict! U kunt gemakkelijk de stad en haar winkelverhalen lopend ontdekken, de zon op uw gezicht voelen en tijd nemen voor een lekker kopje koffie op de uitnodigende pleinen van de stad!

1. Rodrigues Lobo-plein
Dit is eigenlijk het belangrijkste plein van de stad, een echt ontmoetingspunt voor de lokale bevolking en bezoekers. De plek om te genieten van de wonderen van het al fresco-leven. Gehuisvest in prachtige glamoureuze gebouwen, zijn wereldmerken in een handomdraai te vinden.

Garage gebouw is een uitstekend voorbeeld van art nouveau-stijl, daterend uit het eerste decennium van de 20e eeuw, ontworpen door Augusto Romão, die samenwerkte met de prestigieuze Zwitserse architect Ernesto Korrodi. Het renovatieproject werd later uitgevoerd door de Portugese architect Sara Saragoça Soares.Tegenwoordig herbergt het gebouw het Spaanse merk Bershka.

In Cónego Maia Square , een ander charmant gebouw uit het begin van de 20e eeuw (1911) gemaakt door Augusto Romão, een mooi voorbeeld van art nouveau-stijl. Het merk Desigual bevindt zich op de begane grond.

Het voormalige gebouw van het bisschoppelijk paleis is een van de meest betoverende voorbeelden van dit winkelgebied. Het renovatieproject heeft de handtekening van de wereldberoemde Portugese architect Carrilho da Graça, geleid in 2000. Het Spaanse merk Zara heeft zijn huis in dit memorabele gebouw.

Het voormalige hoofdkantoor van de Athenäum van Leiria, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, is een charmant voorbeeld van de architectuur van de markies de Pombal. Dit prachtige roze gebouw is een ware inspiratie voor Instagramers!

Het Zúquets-gebouw dateert uit de achttiende eeuw. In 1908 werd het getransformeerd en vergroot door de architect Ernesto Korrodi. Tegenwoordig vind je in dit gebied hele leuke restaurants.
Als je van zelfgemaakte ijsjes houdt, moet je naar Fior di Latte gaan, gehuisvest in het voormalige paleis van Guerra .

2. Sant’Ana-plein
Het Sant’Ana-plein, gelegen in het hart van het historische centrum van Leiria, is een vrij drukke plek in de stad, vooral vanwege de prachtige Sant’Ana-markt, een bruisend cultureel centrum met interessante evenementen het hele jaar door.
In deze wijk ziet u opmerkelijke voorbeelden van modernistische architectuur, die teruggaat tot de eerste decennia van de 20e eeuw, ontworpen door architect Santa Rita. Ondergebracht in deze fantastische gebouwen, diverse restaurants, winkels en gezellige cafés.

3. Kasteeldistrict
Er is iets unieks aan het kasteel van Leiria, een soort van mysterieuze uitstraling, die elk jaar in augustus de gotische stammen aantrekt voor een donker en opwindend muziekfestival genaamd Entremuralhas (letterlijk binnen de kasteelmuren). In de kasteelwijk ziet u fraaie voorbeelden van straatkunst met de belangrijkste romans van de Portugese literatuur, uitnodigende winkels en gezellige cafés, waar u zich kunt overgeven aan de Zuid-Europese manier van leven: plezier vinden in de kleine dingen en het leven om te leven Het volste!

4. Rivierdistrict 
Als je denkt dat de enige sport in Leiria window shopping is, denk dan eens goed na! Aan de rivier Lis – die in tegenstelling tot andere rivieren naar het noorden stroomt (een andere nieuwsgierigheid van Leiria) – er is een aangename omgeving, ideaal om te fietsen en wandelen. In dit gebied kunt u twee geweldige musea bezoeken: het Museum van Leiria en het Papiermolenmuseum, twee culturele verwijzingen van de stad.

Copyright 2019. All Rights Reserved. Casa Entre Praias.