Plaatsen in de omgeving

omgeving sao martinho 2Sao Martinho do Porto

Sao Martinho do Porto is een gezellige badplaats op iets meer dan 5 minuten rijden van de casa. Er zijn talrijke cafeetjes, terrasjes en restaurants te vinden. Sao Martinho do Porto is een van de favoriete plaatsen om naar de zee te gaan, lekker rustig en relaxt en als het een winderige dag is, valt de wind daar altijd weg door de rotsen ten noorden ervan: dus ideaal! Een ander voordeel van deze rotsen is dat de stroming gebroken wordt. Daardoor is Sao Martinho do Porto een veilige badplaats voor kinderen. Bovendien is het een prachtige baai waar zomers diverse water- en strand activiteiten zijn, ook voor de kids. Er is voor ieder wat wils. Heerlijk op een terrasje zitten, eten met uitzicht op zee, op het strand liggen, een duik in de zee nemen of wandelen over het vlonderpad bij Salir do Porto of langs het strand.

nazare-sitioNazarè

Nazarè is een van de bekendste badplaatsen in de Costa da Prata.  Het oude vissersdorp is tegenwoordig een gezellige badplaats met een groot en breed zandstrand. Op de boulevard vindt u gezellige winkeltjes, leuke terrasjes en restaurants , maar vergeet de restaurants achter de boulevard vooral niet. Daar waar de plaatselijke bevolking komt, kunt u meestal uitstekend vis of andere gerechten eten. Op het strand windt u de traditionele visdrogerij en wordt de gedroogde vis aan de rand van de boulevard verkocht. En de oude vissersvrouwen dragen nog graag de typische Nazareese klederdracht. De bovenstad O Sitio is gelegen op een rots .Hier vindt u een prachtige kapel en een gezellig plein. De authentieke bovenstad heeft een fantastisch uitzicht over het strand en de benedenstad Nazare. De leukste manier is de kabelbaan.tram sitio sitio

Caldas da Rainha

Op een kwartier rijden ligt Caldas da Rainha. Elke dag in het centrum een groent- en fruit markt, waar de plaatselijke bevolking, soms met een enkel kistje, hun verse producten verkopen. Vaak nog de zelfde dag geplukt of van ’t veld gehaald. Een straatje naar beneden lopen en je bent bij een mooi park. Leuk om even op een terrasje daar een bica te drinken. Aan het park ligt het Termal Hospital, een ziekenhuis gebouwd door koningin Donna Leonor in de 13e eeuw, omdat het zwavelhoudende water, waar de mensen zich in baadden verlichting gaf voor ziekten zoals reuma en astma. Sindsdien is deze stad naar haar vernoemd want als je “Caldas da Rainha” vertaalt is het “baden van de koningin”. Schuin achter het Termal Hospital ligt het Termal Museu: als je hier een kaartje koopt, krijg je tevens een persoonlijke rondleiding in het ziekenhuis met de zwavelbaden. Achter het park ligt nog het keramiek museum gehuisvest in een 19e eeuws landhuis met mooie tuin met een collectie van bewerkt aardewerk waar Caldas zo beroemd om is. En last, but not least…voor de shoppers: er zijn tal van leuke winkelstraatjes en zelfs een shoppingmall “Vivace”.