Bourgondisch Portugal

Portugezen houden van lekker eten en drinken. Ieder dorp heeft een dagelijkse versmarkt. Op deze markt wordt vooral groeten, fruit en vis verkocht. Ga vooral eens een markt bezoeken. Je zult zien hoeveel variatie er is aan vers producten en hoe kritisch de Portugezen zijn in het uitzoeken van hun visje.

Loop ook een langs een pasteleria en bekijk (en probeer er een paar) alle mooie gebakjes en koekjes in de vitrine. Je zult merken dat de Portugezen zoetekauwen zijn.

De keuken van Portugal is eenvoudig en eerlijk. Ze maakt gebruik van allerlei verrassende ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, koriander en pepertjes. Dit is het resultaat van de vele ontdekkingsreizen en van invloeden uit de vroegere koloniën van Portugal.

Portugal zelf verbouwt veel soorten fruit, groente en olijven. Het vlees is veelal van eigen bodem en vanwege de Atlantische Oceaankust staan er op elke menukaart in Portugal wel voor- en hoofdgerechten met verse vis en zeevruchten en natuurlijk met bacalhau (gezouten kabeljauw). Er wordt wel gezegd dat er voor elke dag van het jaar een recept met bacalhau is in Portugal.

Voor de Portugezen is de lunch heel belangrijk. De lunch bestaat ook altijd uit een warme maaltijd. Voor de lunch wordt ook ruim de tijd genomen.

Bij al dit lekkere eten hoort uiteraard ook een wijntje. Portugal heeft meerdere goede wijnstreken, waar veel wijn wordt gemaakt. De Portugese wijnen zijn zeer vol van smaak. Echt een aanrader!!

In de buurt van Casa entre Praias zijn ook meerdere wijndomeinen. In de buurt van Alcobacao ligt het wijndomein Quinta dos Capuchos. Op deze Quinta worden heerlijke rode wijnen gemaakt. Met name de reserva is echt fantastisch en zeer betaalbaar. Tevens is er de mogelijkheid om hier een rondleiding te doen en een proeverij. In de winkel bij de Quinta wordt uiteraard hun wijn verkocht, maar ook lekkere streekproducten.

Wil je meer wijndomeinen ontdekken volg dan de wijnroute. Nabij onze casa start een leuke wijnroute, waarbij diverse wijndomeinen bezocht kunnen worden.

Copyright 2024. All Rights Reserved. Casa Entre Praias.