De mooiste golven om te trotseren

Surfen in een top gebied

In Portugal kunt u , zonder te overdrijven 365 dagen per jaar surfen. Of 366! De uitgestrekte Portugese kust heeft elke dag goede golven. U kunt ze op verschillende manieren nemen, alles hangt af van u talent en uw humeur. De grote verscheidenheid aan natuurlijke omstandigheden en het uitzonderlijke klimaat zorgen voor onvergetelijke momenten, zowel voor beginners als voor de meest ervaren surfers. Men zegt dat geen andere kust ter wereld zoveel surfspots heeft op zo’n korte afstand van elkaar. Portugal heeft golven voor ieder wat wils en voor alle sporten. Tunnelgolven die perfect zijn om te surfen en te bodyboarden. Op sommige plaatsen komen zelfs reusachtige golven voor, waar alleen de meest ervaren en moedige surfers op durven surfen. U vindt hier ook de langste golven van europa. De wind is een belangrijke troef voor windsurf en kitesurf.

Op ongeveer 25 minuten rijden vindt u Peniche, het surfers paradise. Bij ConsolaƧao bijvoorbeeld, zijn de golven zeer sterk door de rots ondergrond, wat het een perfecte plek maakt voor gemiddeld ervaren surfers. Om het water van de Spot Supertubes in te gaan is wat meer techniek vereist. Deze spot heeft zijn naam te danken aan zijn perfecte linkse rollers waarschijnlijk de beste van Portugal. Daarom wordt op deze plek een onderdeel van het WCT wereldkampioenschap surf gehouden.

En voor de beginners of gewoon om het eens te ervaren kennen wij een fantastische surfleraar in Ferrel, Baleal. Een geweldige ervaring voor jong en oud.

Ontdek meer

Copyright 2024. All Rights Reserved. Casa Entre Praias.