Wandelen, hanggliding, mountainbiken, duiken

Wandelen

De Costa de Prata is uiterst geschikt om te wandelen, waarbij je kan genieten van de prachtige vergezichten. Er zijn vele wandelroutes door fruitboomgaarden, wijngaarden, bossen en ook langs de oceaan. Heerlijk wandelen bij het obidos lagune en genieten van de vele vogels en natuurlijke vegetatie. Of in het Parque Natural das Serras d Áire e Candeeiros. Dit is het bekendste gebied in centraal Portugal om uitgebreide wandeltochten te maken. Het Aire e Candeeiros berggebied bestaat uit een kalkmassief en heeft 16 wandelroutes. Er zijn ook veel grotten in het gebied die u kunt bezoeken. Of heerlijk wandelen langs de oceaan aan een van de vele stranden.

Hanggliding

Bij het Centro do Voo Livre do Oeste kunt u hanggliden, paragliden, cursussen doen en tandemvluchten maken. Er wordt ondermeer gesprongen nabij Sao Martinho do Porto en bij Foz do Arelho.

Mountainbiken

Voor de mountainbikers onder u, is het hier een waar paradijs. De vele paden en ruwe bergen zorgen voor grote en kleine avonturen. In het natuurpark Serra d’ Aire e Candeeiros ligt het eerste officiële mountainbike centrum van Portugal. In deze omgeving liggen 7 routes uitgestippeld die variëren in afstand en in moeilijkheidsgraad. Maar direct vanuit onze casa zijn er  diverse single tracks.

Vrij duiken of trip naar Berlengas

Berlengas bestaat uit een groep van kleine eilanden in de Atlantische Oceaan en is 10 tot 15 kilometer uit de Portugese kust gelegen, ten westen van Peniche in het district Leiria. Berlenga Grande is het enige bewoonbare eiland en de bewoning gaat terug tot in de oudheid: de eilanden werden genoemd in Geographia van Claudius Ptolemaeus als Λονδοβρίς (Londobris). Veel later werd het het eiland aangeduid als Saturno door Romeinse geografen, en werd opeenvolgend bezocht door moslims, Vikingen en piraten/kapers uit Engeland en Frankrijk.

Copyright 2024. All Rights Reserved. Casa Entre Praias.