Ontdek de schatten van Tomar

Tomar, waar ooit de Orde van de Tempeliers was gevestigd, is een charmante stad met een groot nartistieke en culturele rijkdom. Het visitekaartje van de stad, het klooster Convento de Cristo, is een van de belangrijkste Portugese bouwwerken uit de renaissance. Neem genoeg tijd om het klooster te bezoeken en enkele schatten te ontdekken, zoals de afbeeldingen op het renaissanceportaal, de symboliek van het manuelijnse venster van de kapittelzaal, de architectonisch details van de kloostergang Claustro Principal en de bijgebouwen die werden gebruikt voor de rituelen van de Tempeliers.

Het oude middeleeuwse stadsdeel is gebouwd in kruisvorm, in de richting van de vier windstreken, met een klooster aan elk uiteinde. In het midden ligt het plein Praça da República, met de Hoofdkerk São João Baptista. In het westen bevindt zich de heuvel met het kasteel en het klooster Convento de Cristo. In de straten rond het centrum vindt u kleine winkeltjes en het oudste café waar u nog de heerlijke streekgebakjes kunt proeven.

Een culturele wandeling in het Parque do Mouchão . Op deze koele plaats ziet u het houten waterrad, Roda do Mouchão, een van de trekpleisters van de stad, dat dateert uit de tijd waarin de molens, pershuizen en akkers naast de rivier zorgden voor economische welvaart in Tomar.

Copyright 2024. All Rights Reserved. Casa Entre Praias.