Caldas da Rainha water en keramiek

Op een kwartier rijden ligt Caldas da Rainha. Elke dag in het centrum een groent- en fruit markt, waar de plaatselijke bevolking, soms met een enkel kistje, hun verse producten verkopen. Vaak nog de zelfde dag geplukt of van ’t veld gehaald.

Een straatje naar beneden lopen en je bent bij een mooi park. Leuk om even op een terrasje daar een bica te drinken. Aan het park ligt het Termal Hospital, een ziekenhuis gebouwd door koningin Donna Leonor in de 13e eeuw, omdat het zwavelhoudende water, waar de mensen zich in baadden verlichting gaf voor ziekten zoals reuma en astma. Sindsdien is deze stad naar haar vernoemd want als je “Caldas da Rainha” vertaalt is het “baden van de koningin”. Schuin achter het Termal Hospital ligt het Termal Museu: als je hier een kaartje koopt, krijg je tevens een persoonlijke rondleiding in het ziekenhuis met de zwavelbaden.

Achter het park ligt nog het keramiek museum gehuisvest in een 19e eeuws landhuis met mooie tuin met een collectie van bewerkt aardewerk waar Caldas zo beroemd om is.

En last, but not least…voor de shoppers: er zijn tal van leuke winkelstraatjes en zelfs een shoppingmall “La Vie”.

Copyright 2024. All Rights Reserved. Casa Entre Praias.